x
Er zijn vandaag al 4 afspraken gemaakt

Welke keuringseisen voor de APK zijn er?

Tijdens de APK let de garage op een aantal verschillende keuringseisen. Het gaat hierbij onder andere om een aantal algemene zaken. Denk hierbij onder andere aan het kentekenbewijs, maar ook aan bijvoorbeeld de gebruikte brandstof en het voertuigidentificatienummer. Tijdens de APK duurt het maar een paar minuten om deze zaken na te gaan, maar ze zijn van groot belang voor de keuringseisen en het resultaat dat hieruit voort zal vloeien.

Verkeersveiligheid

Daarnaast zal de garage tijdens de APK aandacht besteden aan de verkeersveiligheid. Het is hierbij onder andere van belang om goed te letten op de remmen en de wielophanging. Deze dienen in orde te zijn, om er zeker van zijn dat u op een veilige wijze de weg op kunt. Denk er binnen de veiligheid daarnaast aan dat bijvoorbeeld de schokdempers en de banden in orde dienen te zijn, net als bijvoorbeeld de stuurinrichting, de verlichting en de carrosserie. Zo wordt ook onder andere gekeken naar de onderstaande APK keuringseisen:

Het is de combinatie van al deze elementen die op basis van de APK ervoor zorgt dat u weer met een gerust hart de weg op kunt, in uw eigen auto.

Het milieu tijdens de APK

Tijdens de APK wordt er gekeken naar de bovenstaande keuringseisen, maar het is tenslotte ook van belang om goed te kijken naar het milieu. Dit is de laatste tijd steeds belangrijker geworden. Vandaag de dag kijken de garages onder andere naar de uitlaatgassen. De auto mag niet teveel CO2 uitstoten, omdat dit schadelijk is voor het milieu. Wat dat betreft zorgen we er met de APK controle in Nederland voor dat de auto’s op de weg in ieder geval voldoen aan de normen waar we gebruik van maken. De APK keuringseisen zit wat dat betreft op een behoorlijk complexe manier, al vallen de kosten over het algemeen  hiervoor erg mee.