x
Er zijn vandaag al 8 afspraken gemaakt

Herkeuring APK aanvragen

Heeft u een APK uit laten voeren, maar bent u het niet eens met het resultaat? U kunt tot maximaal 1 jaar na de keuring bezwaar aantekenen tegen een goedkeuring van uw auto. In het geval van een afkeuring is het van belang om sneller bezwaar te maken en de auto bovendien bij de garage te laten staan. U kunt de herkeuring bij het RDW aanvragen. Houd er rekening mee dat daar in eerste instantie kosten aan verbonden zijn na een APK waarbij u het niet eens bent met de uitslag.

Ik ben het niet eens met mijn APK keuring, wat nu?

Op het moment dat de APK niet tot het gewenste of verwachte resultaat leidt is het mogelijk om in beroep te gaan. U kunt dan een herkeuring aanvragen bij de RDW, waarmee u er eigenlijk voor zorgt dat er een tweede keuring plaats zal vinden. Hier zijn kosten aan verbonden. U krijgt deze kosten echter terug op het moment dat er sprake is geweest van en foute goed- of afkeuring. Wat dat betreft kunt u de APK als het ware toetsen en krijgt u netjes uw geld terug op het moment dat er sprake was van een fout.

In beroep na APK

Wilt u in beroep na de APK, omdat u het niet eens bent met de afkeuring? Dan is het van belang om direct contact op te nemen met het regiokantoor van de RDW. Zorg er bovendien voor dat u de auto bij de garage laat staan en zorg ervoor dat deze niet verplaatst wordt. Het is in de tussentijd bovendien niet toegestaan om reparaties uit te (laten) voeren. U kunt de APK op die manier in twijfel trekken, om een herkeuring uit te laten voeren door de RDW.